Mansikka-marenkijälkiruoka

Mansikka-marenkijälkiruoka

Mansikka-marenkijälkiruoka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 l mansikoita
  • 1 marenkilevy
  • 1.5 dl appelsiinimehua
  • 1 dl suklaakastiketta
  • 1 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
Vaikeusaste

Mansikka-marenkijälkiruoka ohje

    • Voit hankkia marenkilevyt valmiina. Mikäli teet marengin itse, vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää vaahtoon vähin erin koko ajan sekoittaen tomusokeri.
    • Levitä valkuaisvaahto leivinpaperin päälle ohueksi, alle 1 cm:n paksuiseksi levyksi. Kypsennä 100-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan. Anna marenkilevyn jäähtyä.
    • Perkaa ja puolita mansikat. Puserra appelsiinista mehu tai käytä appelsiinitäysmehua.
    • Anna mansikanpuolikkaiden maustua appelsiinimehussa jääkaapissa puolesta tunnista tuntiin.
    • Vatkaa kerma kevyesti vaahdoksi.
    • Kokoa jälkiruoka kerroksittain jälkiruokakulhoon tai annosmaljoihin. Murra kuiva marenkilevy reiluiksi paloiksi. Lisää mansikoita liemineen ja kerrosten väliin valmista suklaakastiketta ja kermavaahtoa.
  1. Vinkit:
    Voit maustaa appelsiinimehun lisäämällä siihen joko 1 rkl appelsiinin kuoriraastetta tai 2 rkl sitruslikööriä (esim. Cointreau'ta). Mansikat voit lisätä jälkiruokaan myös aivan sellaisinaan ilman marinointia.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry