Mansikat kuohuviinikylvyssä

Mansikat kuohuviinikylvyssä

Mansikat kuohuviinikylvyssä

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

  • 1 l mansikoita
  • 2 rkl hienonnettua, tuoretta minttua, basilikaa tai sitruunamelissaa
  • 0.25 tuoretta kurkkua
  • 1 dl sokeria
  • 7.5 dl kuohuviiniä (puolikuivaa)
  • 6 liivatelehteä

Lisäksi

  • 0.5 l mansikoita
  • 1 dl kevytranskankermaa
  • mintun-, basilikan- tai sitruunamelissanlehtiä
Vaikeusaste

Mansikat kuohuviinikylvyssä ohje

    • Perkaa mansikat ja paloittele noin neljään osaan.
    • Kuori kurkku, halkaise ja poista sisus. Leikkaa vaalea osa kuutioiksi.
    • Jaa mansikkapalat, kurkkukuutiot ja yrttisilppu lasisiin jälkiruokakulhoihin.
    • Anna liivatelehtien liota väljässä vedessä noin viisi minuuttia.
    • Mittaa sokeri ja 1 dl kuohuviiniä paksupohjaiseen kattilaan. Sekoita miedolla lämmöllä, kunnes sokeri sulaa.
    • Puserra liivatteet ja sulata sokeri-viiniseokseen. Lisää loppu kuohuviini varoen, että vaahtoa muodostuu mahdollisimman vähän. Sekoita ja annostele jälkiruokamaljoihin muiden ainesten päälle.
    • Anna jälkiruokien hyytyä jääkaapissa parin tunnin ajan.
    • Pursota tai nostele hyytelöiden pinnalle ranskankermaa. Lisää jälkiruokien pinnalle mansikoita ja tuoreita yrtinlehtiä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry