Helppo vadelmakakku

Helppo vadelmakakku

Helppo vadelmakakku

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 1 valmis kakkupohja (3-osainen)
  • 1.5 dl omenamehua
  • 1 tl sitruunamehua
  • 0.5 l vadelmia
  • 2 rkl sokeria
  • 1.25 dl vispikermaa (rasvaa 20%)
  • 1 dl maitorahkaa

Lisäksi

  • 2 dl tomusokeria
  • 2 rkl vettä
  • 1.25 dl vispikermaa
  • 1 dl maitorahkaa
  • 1 l vadelmia
Vaikeusaste

Helppo vadelmakakku ohje

    • Mausta omenamehu sitruunamehulla. Vatkaa kerralla tölkillinen (2,5 dl) vispikermaa ja yhdistä vaahto tölkilliseen (2 dl) maitorahkaa. Jaa vaahto kahteen osaan, joista toinen tulee kakun väliin ja toinen puoli kakun reunoille.
    • Soseuta puoli litraa vadelmia täytettä varten. Makeuta sose sokerilla.
    • Kostuta alimmaksi tuleva kakkulevy tasaisesti noin kolmanneksella omena-sitruunamehusta.
    • Levitä päälle puolet vadelmasoseesta ja vastaavasti kerma-rahkaseosta.
    • Kostuta ja täytä päälle samaan tapaan seuraava kakkulevy.
    • Nosta päälle kolmas kakkulevy ja kostuta sekin.
    • Sekoita tomusokeriin tilkka vettä. Levitä seos kakun pinnalle, mutta ei reunoille.
    • Peitä kuorrutus tuoreilla, kokonaisilla vadelmilla.
    • Levitä tai pursota kakun reunoille kerma-rahkaseosta.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry