Perunaterriini

Perunaterriini

Perunaterriini

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kg perunoita
  • 1 dl marinoituja, aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 1 ruukku(a) tuoretta basilikaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 3 munaa
  • 2.5 dl ruokakermaa
  • 1 ruukku(a) tuoretta ruohosipulia

Lisäksi

  • pinjansiemeniä
  • tilkka hunajaa
  • 200 g pehmeää vuohenjuustoa
  • kirsikkatomaatteja
  • basilikanlehtiä
Vaikeusaste

Perunaterriini ohje

    • Leikkaa irtopohjaisen vuoan pohjalle leivinpaperi niin, että se ulottuu osin reunoillekin.
    • Kuori ja leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Valuta tomaatit ja leikkaa suikaleiksi.
    • Hienonna basilika ja ruohosipuli. Hienonna valkosipulinkynnet.
    • Lado perunaviipaleet, tomaattisuikaleet, valkosipuli ja basilika kerroksittain vuokaan. Mausta perunakerrokset suolalla ja pippurilla.
    • Vatkaa munien rakenne rikki ja vatkaa joukkoon kerma. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla sekä hienonnetulla ruohosipulilla.
    • Kaada muna-kermaseos vuokaan. Paista terriiniä 25 minuuttia 200-asteisen uunin alaosassa. Viipaloi pinnalle vuohenjuusto ohuina kiekkoina, makeuta pinta kevyesti hunajalla ja ripottele päälle pinjansiemeniä.
    • Jatka paistamista edelleen noin 20 minuuttia.
    • Anna perunakakun jäähtyä ja irrota tarjolle laakealle vadille. Voit koristaa kakun vielä basilikalla ja tomaateilla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry