Sosekeitto paahdetuista kasviksista

Sosekeitto paahdetuista kasviksista

Sosekeitto paahdetuista kasviksista

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 2 palsternakkaa
  • 4 perunaa
  • 3 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 1 purjosipuli
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua timjamia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 l vettä
  • 2 rkl kasvisfondia
  • 0.5 dl (ruokakermaa tai ranskankermaa)
Vaikeusaste

Sosekeitto paahdetuista kasviksista ohje

    • Kuori ja paloittele juurekset ja perunat. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo. Siirrä kaikki kasvikset kulhoon ja pyöräytä joukkoon öljy, timjami ja pippuri.
    • Kumoa kasvikset leivinpaperin päälle pellille ja paahda 200-asteisessa uunissa noin puoli tuntia.
    • Kuumenna vesi kiehuvaksi kattilassa ja lisää kasvisfondi ja paahdetut kasvikset. Kuumenna ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. tarkista maku.
    • Voit pehmentää keiton maun ruokakermalla, mutta se ei ole välttämätöntä.
    • Lisää keittoannosten päälle pinnoitetulla pannulla kevyesti paahdettuja auringonkukansiemeniä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry