Sipuli-makkarakeitto

Sipuli-makkarakeitto

Sipuli-makkarakeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 5 kookasta sipulia
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 0.5 tl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • ripaus cayennepippuria
  • mustapippuria
  • timjamia
  • 1 laakerinlehti
  • 1 l kiehuvaa vettä
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 dl (valkoviiniä)
  • 200 g mausteista makkaraa, esimerkiksi braatvurstia

Lisäksi

  • pinnalle juustoraastetta
Vaikeusaste

Sipuli-makkarakeitto ohje

    • Kuori ja leikkaa sipulit ja valkosipulit ohuiksi viipaleiksi.
    • Kuumenna öljytilkka kattilassa ja kuullota sipulit läpikuultaviksi. Ripottele pinnalle sokeri ja mausteet. Sekoittele muutama minuutti.
    • Kaada päälle kiehuva vesi ja lisää lihaliemikuutio tai fondi. Hauduta keittoa miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää viini halutessasi.
    • Leikkaa makkara viipaleiksi ja paahda viipaleita kuumalla paistinpannulla hetki. Lisää paahdetut makkaraviipaleet keittoon. Tarkista maku.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry