Herukkaletut

Herukkaletut

Herukkaletut

Ainekset

4 henkilölle

1

Taikina

  • 3 kpl munaa
  • 3 dl maitoa
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl inkivääriä
  • suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1.5 dl ruisjauhoja
  • 1 dl pullomargariinia

Täyte

  • 7 dl musta- tai viherherukoita
  • 1 rkl sokeria
  • 2 rkl perunajauhoja
Vaikeusaste

Herukkaletut ohje

    • Vatkaa munat ja maito sekaisin. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja lopuksi sulatettu rasva. Sekoita taikinaa mahdollisimman vähän. Anna taikinan turvota hetki.
    • Soseuta herukat sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon sokeri ja perunajauhot.
    • Paista letut lettupannulla miedolla lämmöllä seuraavasti: Laita lettupannun "koloon" ruokalusikallinen taikinaa sitten taikinan päälle 0,5 rkl herukkasosetta ja sen päälle vielä taikinaa niin, että sose peittyy.
    • Kun alapuoli on paistunut ja päällä olevakin taikina vähän hyytynyt, käännä lettu ja paista toinenkin puoli kauniin ruskeaksi.
    • Tarjoa letut sellaisenaan tai tarjoa niiden kanssa hunajaa, kinuskikastiketta tai rahkakermaa, joka on maustettu vaniljasokerilla, fariinisokerilla tai halvalla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry