Kalkkuna- tai broileripihvit ja karviaismarjakastike

Kalkkuna- tai broileripihvit ja karviaismarjakastike

Kalkkuna- tai broileripihvit ja karviaismarjakastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 kpl marinoimatonta kalkkuna- tai broilerinfileepihviä
  • 8 dl karviaismarjoja
  • 0.5 tl rouhittua pippuria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 tl (makeaa chilikastiketta)
  • 1 dl ruoka- tai kevytkermaa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • (suolaa)
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl hienonnettua timjamia
Vaikeusaste

Kalkkuna- tai broileripihvit ja karviaismarjakastike ohje

    • Pane kalkkuna- tai broileripihvit laakean vadin tai kulhon pohjalle.
    • Survo karviaismarjat ja mausta survos pippurilla ja soijakastikkeella sekä halutessasi chilikastikkeella.
    • Kaada seos pihveille ja siirrä pihvit peitettyinä marinoitumaanjääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Käännä pihvejä ainakin kerran marinoimisen aikana.
    • Nosta pihvit marinadista ja paista nopeasti paistin- tai vokkipannussa kauniin ruskeiksi.
    • Kaada marinadi pannulle pihvien sekaan ja hauduta pihvit kypsiksi miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 minuutin ajan.
    • Nosta pihvit pannulta ja pidä lämpiminä.
    • Sekoita vehnäjauhot kerman joukkoon ja kaada karviaismarjaseoksen joukkoon koko ajan sekoittaen.
    • Keitä muutama minuutti.
    • Jos kastike tuntuu liian sakealta, lisää hiukan kermaa.
    • Tarkista maku. Pyöristä makua sokerilla ja sekoita joukkoon timjami.
    • Kaada kastike pihveille tai tarjoa kastike erikseen.
  1. Vinkki: Voit myös grillata pihvit ja keittää kastikkeen erikseen kattilassa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.