Suloiset punajuuri-vuohenjuustovuoat

Suloiset punajuuri-vuohenjuustovuoat

Suloiset punajuuri-vuohenjuustovuoat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • vettä keittämiseen
  • 3 kpl punajuurta
  • 3 kpl keltuaista
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • mustapippuria
  • vuokien voiteluun margariinia tai öljyä
  • 150 g chévreä eli vuohenjuustoa
  • 0.5 dl ranskankermaa
Vaikeusaste

Suloiset punajuuri-vuohenjuustovuoat ohje

    • Keitä punajuuret kuorineen täysin kypsiksi, noin 40 minuutissa. Kuori ja paloittele ne tehosekoittimen kannuun tai kulhoon, jos käytät sauvasekoitinta.
    • Lisää joukkoon keltuaiset ja kerma ja mausta suolalla ja pippurilla.
    • Soseuta seos tasaiseksi.
    • Voitele neljä annosvuokaa tai yksi isompi uunivuoka. Paloittele vuohenjuusto ja jaa vuokien pohjille. Lisää päälle ranskankermaa ja painele aineksia hieman lusikalla.
    • Kaada päälle punajuuriseos. Paista 150-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, isoa vuokaa noin tunti.
    • Voit tarjota ruoan välittömästi. Jokainen ruokailija voi itse nostaa punajuuri-vuohenjuustopaistosta lautaselleen ja nauttia sitä esimerkiksi osana kasvis- tai riista-ateriaa tai joulukauden juhlapöydän herkkujen kanssa.
  1. Vinkki: Voit ripotella pinnalle paahdettuja pinjansiemeniä, manteleita tai pähkinöitä.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry