Salaatti paahdetuista paprikoista

Salaatti paahdetuista paprikoista

Salaatti paahdetuista paprikoista

Luokka: 
Välipalat, pienet syötävät, Lämpimät lisäkeruoat, Uuni- ja grilliruoat, Sipulit, Vihanneshedelmät, Yrtit, idut ja versot, pinaatti

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

Kastike

Lisäksi

Vaikeusaste

Salaatti paahdetuista paprikoista ohje

    • Leikkaa huuhdotut paprikat kolmiomaisiksi paloiksi. Puolita huuhdottu kesäkurpitsa ja leikkaa noin 1 cm:n viipaleiksi. Lohko kuoritut sipulit ja viipaloi kuoritut valkosipulinkynnet.
    • Siirrä kasvikset ja yrtinoksat uunivuokaan. Sekoita kastikkeen aineet esimerkiksi pienessä lasitölkissä ravistaen. Sekoita puolet kastikkeesta kasvisten joukkoon käännellen.
    • Paahda kasviksia noin 20 minuuttia 200-asteisessa uunissa tai paahda niitä laakeassa, voidellussa alumiinivuoassa ulkogrillissä. Kääntele välillä.
    • Sekoita loppu kastike kuumiin kasviksiin kahdella lastalla käännellen.
    • Leikkaa halloumijuusto noin 1 cm:n viipaleiksi ja pane juustoviipaleet väljään, kylmään veteen, jotta enin suola huuhtoutuu pois.
    • Kuivaa juusto ja. Paahda juustoviipaleet raidoitetulla parilalevyllä tai grillissä.
    • Annostele kuumat kasvikset lautasille ja jaa juustoviipaleet lämpimän salaatin päälle.
    • Ripauta päälle halutessasi pinjansiemeniä, jotka voit ensin paahtaa pinnoitetulla pannulla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.


Ylös