Tuoreita mansikoita ja kirsikoita sake-sabayonissa

Tuoreita mansikoita ja kirsikoita sake-sabayonissa

Tuoreita mansikoita ja kirsikoita sake-sabayonissa

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 0.5 l mansikoita
  • 0.5 l kirsikoita
  • 3 keltuaista
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 dl sakea (japanilainen riisiviini), kuivaa valkoviiniä tai siideriä
Vaikeusaste

Tuoreita mansikoita ja kirsikoita sake-sabayonissa ohje

    • Jaa peratut, huuhdotut ja puolitetut mansikat ja kirsikat syville annoslautasille. Poista halutessasi kirsikoista kivet.
    • Kuumenna uunin grillivastus.
    • Vaahdota keltuaiset ja lisää sekaan sokeri vähin erin.
    • Lisää seokseen sake, viini tai siideri ohuena nauhana ja jaa kastike mansikoiden ja kirsikoiden päälle annoslautasille.
    • Pane lautaset uuniin pariksi kolmeksi minuutiksi, kunnes pinta on saanut kauniin värin.
    • Tarjoa heti jälkiruokana.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry