Omenarahka

Omenarahka

Omenarahka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 6 kpl (hapahkoa) omenaa
  • 2 rkl pullomargariinia
  • 2 rkl fariinisokeria
  • 1 dl omenamehua
  • 200 g (omena-kaneli)maitorahkaa
  • kuivia keksin, kakun tai pullan paloja
  • Pinnalle: mantelirouhetta, viinimarjoja tai omena
Vaikeusaste

Omenarahka ohje

    • Poista omenista siemenkodat ja lohko omenat.
    • Kuumenna margariini paistinpannulla ja lisää omenalohkot sekä fariinisokeri. Kuumenna ja lisää omenamehu. Kiehauta ja siirrä seos jäähtymään.
    • Kokoa jälkiruokamaljoihin ensin pohjalle keksin, kakun tai pullan palasia, sitten rahkaa ja päälle omenaseosta. Ripottele pinnalle mantelirouhetta ja koristele annokset tuoreilla marjoilla tai omenalohkoilla.
  1. Ohje: Kotimaiset kasvikset ry