Glögipäärynät

Glögipäärynät

Glögipäärynät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 6 kiinteää päärynää
  • 0.5 l punaista glögitiivistettä
  • 0.5 l punaviiniä
  • vaniljajäätelöä
Vaikeusaste

Glögipäärynät ohje

    • Kuori päärynät, mutta jätä kannat paikoilleen. Leikkaa pohjasta viipale, jotta päärynät pysyvät pystyssä.
    • Aseta päärynät kapeaan kattilaan ja kaada päälle glögitiiviste ja punaviini.
    • Kuumenna, kunnes liemi kiehuu ja keitä päärynät hiljalleen kypsiksi noin 20 - 30 minuutissa. Anna päärynöiden jäähtyä keitinliemessään.
    • Valuta päärynät kuiviksi ja tarjoa vaniljajäätelön kanssa.
  1. Vinkki:
    Käytä keitinliemi glögiin tai keitä liemi kokoon ja tarjoa kastikkeena päärynöiden ja jäätelön kanssa.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.