Omenapannari

Omenapannari

Omenapannari

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 8 dl maitoa
  • 2 dl kauraleseitä
  • 4 dl vehnä- tai spelttijauhoja
  • 3 kpl munaa
  • 2 rkl sokeria
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 dl (ruokakermaa)

Lisäksi

  • 8 kpl hapokasta omenaa
  • kanelijauhetta
  • sokeria
Vaikeusaste

Omenapannari ohje

    • Vatkaa maitoon muut taikinan ainekset ja anna taikinan turvota uunin kuumenemisen ja omenoiden käsittelyn ajan.
    • Leikkaa omenat ohuiksi, viipalemaisiksi lohkoiksi ja poista samalla siemenkodat.
    • Kaada taikina voidellulle uunipannulle. Asettele omenasiivut taikinan päälle niin, että ne tulevat tasaisesti yhdeksi kerrokseksi. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
    • Paista 200-asteisessa uunissa 25 – 30 minuuttia.
    • Tarjoa marjojen tai marjasurvoksen kassa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry