Pinaattinen kalalasagne

Pinaattinen kalalasagne

Pinaattinen kalalasagne

Luokka: 
Uuni- ja grilliruoat, Kala ja äyriäiset, Yrtit, idut ja versot, pinaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Vaikeusaste

Pinaattinen kalalasagne ohje

    • Sulata margariini paksupohjaisessa kattilassa. Sekoita joukkoon vehnäjauhot.
    • Lisää maito vähitellen koko ajan huolella sekoittaen. Keitä kastiketta keskilämmöllä, kunnes se sakenee.
    • Ota kattila pois kuumalta liedeltä, mausta suolalla ja sulata joukkoon juustoraaste. Älä enää tässä vaiheessa keitä kastiketta, ettei se juoksetu.
    • Lisää tomaattimurskan joukkoon hienonnetut valkosipulin kynnet, suikaloidut basilikan lehdet ja suola. Kiehauta.
    • Huuhtele ja hienonna pinaatinlehdet. Kiehauta niitä hetki valkoviinissä tai kalaliemessä.
    • Kokoa lasagne. Laita voidellun, suorakaiteen muotoisen uunivuoan pohjalle puolet juustokastikkeesta. Lado päälle kolmannes lasagnelevyistä. Asettele päälle puolet lohisiivuista ja pinaattikastike.
    • Lado päälle toinen kolmannes lasagnelevyistä, loput kalasiivut ja tomaattikastike, sitten loput pastalevyt ja juustokastike.
    • Ripottele pinnalle juustoraaste ja kypsennä uunin keskiosassa 200 asteen lämpötilassa 40 minuuttia.
    • Anna lasagnen vetäytyä ja jäähtyä hiukan ennen tarjoamista.
    • Tarjoa lisäksi raikasta salaattia, moniviljapatonkia ja raikasta vettä tai valkoviiniä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös