Omenakiisseli

Omenakiisseli

Omenakiisseli

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 6 kpl hapahkoa omenaa
  • 5 dl vettä
  • 0.75 dl sokeria
  • 1 pala(a) kanelitankoa
  • 2.5 rkl perunajauhoja
Vaikeusaste

Omenakiisseli ohje

    • Kiehauta vesi, sokeri ja kanelitanko. Lisää kuoritut, paloitellut omenat ja keitä ne pehmeiksi. Ota kanelitanko pois ja sekoita niin, että omenoiden rakenne rikkoutuu.
    • Siirrä kattila pois liedeltä. Sekoita perunajauho pieneen tilkkaan kylmää vettä. Kaada suurus liemeen tasaisena nauhana koko ajan rauhallisesti lusikalla sekoittaen.
    • Kiehauta kiisseli ja nosta kattila poisliedeltä. Tarjoa jäähdytettynä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry