Palsternakka-omenapeti salviabroilerille

Palsternakka-omenapeti salviabroilerille

Palsternakka-omenapeti salviabroilerille

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 4 palsternakkaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 sipulia
  • 2 omenaa
  • 4 broilerin rintaleikettä tai porsaankyljystä

Marinadiin

  • 0.5 ruukku(a) persiljaa
  • 1 dl öljyä
  • 1 ruukku(a) salviaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 sitruunan kuori
  • 1.5 tl suolaa
  • mustapippuria
Vaikeusaste

Palsternakka-omenapeti salviabroilerille ohje

    • Kuori palsternakat, porkkanat ja sipulit. Leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Leikkaa omenat neljään lohkoon ja poista siemenet. Laita juurekset ja omenat suureen uunivuokaan tai uunipellille leivinpaperin päälle.
    • Valmista salviakastike. Pese sitruuna hyvin ennen keltaisen kuoren raastamista. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja soseuta vihreäksi kastikkeeksi monitoimikoneen teholeikkurilla tai sauvasekoittimella. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla.
    • Kaada kastiketta juures- ja omenalohkojen päälle. Sekoita hyvin. Voitele myös broilerin rintaleikkeet kastikkeella. Halutessasi voit ensin ruskistaa ne paistinpannulla. Nosta rintaleikkeet juures- ja omenapedin päälle.
    • Kypsennä 225-asteisessa uunissa 35 - 40 minuuttia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.