Palsternakka-kananpoikavuoka

Palsternakka-kananpoikavuoka

Palsternakka-kananpoikavuoka

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g suikaloitua, maustamatonta broileria
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl currya
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua rakuunaa
  • 800 g palsternakkasuikaleita (tai perunasuikaleita)

Kastike

  • 5 dl kevytmaitoa
  • 2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria

Lisäksi

  • 75 g (kevyt)juustoraastetta
Vaikeusaste

Palsternakka-kananpoikavuoka ohje

    • Kuumenna paistinpannussa tilkka öljyä ja ripota joukkoon paprikajauhe ja curry.
    • Lisää kananpojansuikaleet. Ruskista kevyesti käännellen. Mausta suolalla ja rakuunalla.
    • Lado broileri- ja palsternakkasuikaleet kerroksittain voideltuun, uuninkestävään vuokaan.
    • Sekoita munamaidon ainekset ja kaada vuokaan. Ripottele juustoraaste pinnalle. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin tunti.
  1. Vinkki:
    Voit valmistaa vuoan myös pakastetusta peruna-sipulisekoituksesta. Tee näin: Levitä jäinen peruna-sipulisekoitus voideltuun uunivuokaan kerroksittain ruskistettujen ja maustettujen kananpojansuikaleiden kanssa. Lisää munamaito ja juustoraaste. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry.