Omenainen kaalilaatikko

Omenainen kaalilaatikko

Omenainen kaalilaatikko

Luokka: 
Uuni- ja grilliruoat, Kaalit, Liha, sisäelimet, makkarat

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

Kastike

Vaikeusaste

Omenainen kaalilaatikko ohje

    • Kiehauta kattilassa vesi, mausta suolalla ja keitä riisit lähes kypsiksi.
    • Pane suikaloitu kaali toiseen kattilaan. Lisää tilkka vettä ja kuumenna miedolla lämmöllä, kunnes kaali on hiukan pehmennyt. Mausta kaali siirapilla ja meiramilla. Ruskista jauheliha ja mausta suolalla ja pippurilla.
    • Kuori ja kuutioi omenat. Sekoita kaali, riisi, jauheliha ja omenat keskenään. Voitele tilava uunivuoka margariinilla ja siirrä seos vuokaan.
    • Mittaa liemen raaka-aineet kannuun, sekoita tasaiseksi ja kaada vuokaan. Valuta kaalilaatikon pinnalle vielä siirappia ja kypsennä 200-asteisessa uunissa tunnin ajan.
    • Voit kypsentää kaalilaatikon myös matalammassa lämpötilassa (175 astetta, 1t 30 min), jolloin maku vain paranee.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös