Lammasfilee yrttikuoressa

Lammasfilee yrttikuoressa

Lammasfilee yrttikuoressa

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 700 g lampaan sisä- tai ulkofileetä
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Marinadiin

  • 2 dl tuoretta, hienonnettua persiljaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua minttua
  • 1 rkl valkosipulimurskaa
  • 1 dl öljyä
  • 0.5 dl korppujauhoja
  • 1 rkl pestoa
Vaikeusaste

Lammasfilee yrttikuoressa ohje

    • Sekoita yrttikuorrutuksen ainekset keskenään.
    • Paista fileitä kuumalla, öljytyllä pannulla sen verran, että pinta saa kauniin värin. Mausta suolalla ja pippurilla.
    • Siirrä fileet uunivuokaan. Levitä yrttikuorrutuslihan pintaan.
    • Kypsennä fileitä 100-asteisessa uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 55 astetta. Sisäfileille riittää enintään noin 8 min ja ulkofileille noin 10 - 12 min.
    • Nosta vuoka uunista, peitä foliolla ja anna lihan vetäytyä kymmenisen minuuttia ennen tarjoamista.
    • Tarjoa yrttifileet esimerkiksi perunoiden, raikkaan salaatin ja maalaisleivän kera.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry