Sillitartar ja varhaisperunat

Sillitartar ja varhaisperunat

Sillitartar ja varhaisperunat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 8 varhaisperunaa viipaloituna
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 4 timjaminoksaa
  • 4 persiljanoksaa
  • 4 meiraminoksaa

Lisäksi

  • 200 g sillifileetä
  • 2 suola- tai herkkukurkkua
  • 2 sipulia varsineen tai ruohosipulia
  • 2 dl kermaviiliä
  • mustapippuria
Vaikeusaste

Sillitartar ja varhaisperunat ohje

    • Viipaloi perunat ja jaa neljälle alumiinifoliolle. Sivele perunat öljyllä.
    • Pane jokaiseen annokseen valkosipulinkynsi ja yrttien oksat.
    • Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 30 - 45 minuuttia. Voit laittaa perunat myös uunivuokaan ja kypsentää uunissa alumiinifoliolla peitettynä
    • Kuutioi silli ja kurkut. Sekoita joukkoon hienonnettu sipuli ja kermaviili. Mausta pippurilla. Tarjoa keitettyjen perunoiden tai em. yrttiperunoiden kera.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry