Kaali-porkkanasalaatti

Kaali-porkkanasalaatti

Kaali-porkkanasalaatti

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 0.5 kg puna- tai valkokaalia
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli(a)

Kastike

  • 1.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1.5 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • 1 suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 tl viherpippuria
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
Vaikeusaste

Kaali-porkkanasalaatti ohje

    • Leikkaa tai raasta kaali suikaleiksi. Raasta porkkanat karkealla terällä.
    • Leikkaa sipulit kahteen osaan ja siitä edelleen viipaleiksi.
    • Mittaa kaikki liemen aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää kasvikset ja sekoita kunnes seos kiehuu uudelleen. Sulje liesi ja anna ainesten hautua kannen alla jälkilämmöllä muutaman minuutin ajan.
    • Nosta kattila liedeltä ja jätä seos kannen alle jäähtymään. Siirrä salaatti liemineen sopivan kokoisiin purkkeihin.
    • Tarjoa liha- ja kalaruokien lisäkkeenä.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry