Kaali-kookospata

Kaali-kookospata

Kaali-kookospata

Raikas, itämaisesti maustettu kaalipata sopii nautittavaksi sellaisenaan pääruokana tai perunan kanssa. Se käy hyvin myös broilerin tai kalan lisäkkeeksi ja maistuu erinomaiselta kylmänäkin.

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g keräkaalia tai savoijinkaalia
  • 1 pieni kukkakaali (à 300g)
  • 1 parsakaali (à 250g)
  • 1 tuore punainen chili
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl tuoretta raastettua inkivääriä
  • 1 tl juustokuminaa
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • 2 dl kookosmaitoa
  • 1 tl suolaa
  • 0.5 limetin mehua
  • tuoretta korianteria
Vaikeusaste

Kaali-kookospata ohje

    • Leikkaa kaali suikaleiksi. Irrota kukkakaalin ja parsakaalin kukinnot. Viipaloi parsakaalin varret ohuiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja viipaloi malto. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää chili, inkivääri, juustokumina sekä seesaminsiemenet. Kuumenna mausteita hetki. Seesaminsiemenet saavat hieman jopa paahtua. Lisää kookosmaito ja anna kiehahtaa.
    • Lisää kattilaan kukkakaalit ja vähennä lämpöä. Anna hautua hetki ennen kuin lisäät kattilaan myös parsakaalit ja kaalisuikaleet. Laita kansi päälle ja anna hautua noin 10 minuuttia, kunnes kukka- ja parsakaali on rapsakan kypsää ja kaali vielä kauniin vihertävää. Sekoittele muutaman kerran kypsennyksen aikana.
    • Mausta suolalla ja limetin tai sitruunan mehulla sekä tuoreella korianterilla. Tarkista maku.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry