Omenakeikauskakku

Omenakeikauskakku

Omenakeikauskakku

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 0.25 dl pullomargariinia
  • 0.5 dl fariinisokeria
  • 6 omenaa

Taikina

  • 2 munaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 dl sokeria
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 1 dl maitoa
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1.5 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ripaus jauhettua neilikkaa
  • ripaus jauhettua inkivääriä
  • 1 tl kanelia
Vaikeusaste

Omenakeikauskakku ohje

    • Voitele pienehkö, pyöreä uunivuoka (halkaisija noin 20 cm) niin, että pullomargariinia tulee kunnolla sekä pohjalle että reunoille. Ripottele päälle fariinisokeria.
    • Kuumenna 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes sokeri ja rasva ovat sulaneet.
    • Taikinaa varten sekoita munat ja sokerit. Lisää öljy ja maito sekoittaen.
    • Yhdistä toiseen kulhoon kaikki kuivat ainekset ja lisää nämä munaseokseen vain sen verran sekoittaen, että ainekset yhdistyvät keskenään.
    • Poista omenista siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi. Levitä omenalohkot uunivuokaan rasva-fariiniseoksen päälle.
    • Kaada taikina omenakerroksen päälle.
    • Paista kakkua 200 asteessa 20 – 25 minuuttia, kunnes pinta saa hyvän värin ja reunat hieman irtoavat vuoasta.
    • Anna kakun levähtää uunista otettuna viitisen minuuttia ja kumoa se sitten tarjolle.
    • Keikauskakku on hyvää sekä lämpimänä että kylmänä. Lisäksi voit tarjota vaniljakastiketta.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry