Omenainen vuokaleipä

Omenainen vuokaleipä

Omenainen vuokaleipä

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 6 dl maitoa
  • 4 dl mysliä
  • 2 hapanta omenaa raasteena
  • 50 g tuorehiivaa
  • 0.5 dl siirappia
  • 0.5 dl öljyä
  • 8 dl sämpyläjauhoja
  • kurpitsan-, unikon-, pinjan- tai auringonkukansiemeniä
Vaikeusaste

Omenainen vuokaleipä ohje

    • Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele kaksi leipävuokaa.
    • Lisää mysli maitoon ja anna pehmetä.
    • Lisää raastetut omenat.
    • Lämmitä seos kädenlämpöiseksi mikrossa ja murenna joukkoon hiiva.
    • Lisää loput aineista ja alusta taikina tasaiseksi.
    • Anna taikinan kohota liinalla tai muovikelmulla peitettynä lämpimässä paikassa noin puolen tunnin ajan.
    • Vaivaa taikina tasaiseksi ja jaa taikina kahteen voideltuun vuokaan.
    • Anna kohota vielä noin 10 minuuttia.
    • Pistele leivät haarukalla ja koristele siemenillä.
    • Paista leivät kypsiksi uunin keskitasolla noin 45 minuutissa.
    • Peitä pinta tarvittaessa paiston loppuvaiheessa foliolla.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry