Sianliha-kasvisvokki

Sianliha-kasvisvokki

Sianliha-kasvisvokki

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 400 g porsaan sisä- tai ulkofileetä
  • 5 rkl soijakastiketta
  • 2 tl valkoviinietikkaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tl tuoretta, raastettua inkivääriä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 200 g parsakaalia
  • 150 g herkkusieniä
  • tuoretta korianteria
Vaikeusaste

Sianliha-kasvisvokki ohje

    • Leikkaa liha suikaleiksi ja laita muovipussiin.
    • Sekoita keskenään soijakastike, valkoviinietikka, hienonnettu valkosipuli ja inkivääriraaste. Kaada seos lihasuikaleiden joukkoon ja sekoita.
    • Sulje pussi ja anna lihan maustua jääkaapissa muutama tunti.
    • Kuori ja pilko porkkanat ja sipuli. Paloittele parsakaali ja leikkaa myös varsi paloiksi. Viipaloi herkkusienet.
    • Valuta liha hyvin ja säästä marinadi.
    • Kuumenna vokkipannulla 1 rkl öljyä.
    • Kypsennä liha ja siirrä toiseen astiaan odottamaan.
    • Kuumenna pannulla toiset 1 rkl öljyä.
    • Lisää kasvikset pannuun kypsymisjärjestyksessä. Ensin porkkana, sitten sipuli, parsakaali ja herkkusieni.
    • Vähennä lämpöä ja yhdistä kasivksiin paistetut lihasuikaleet ja marinadi. Kuumenna ja koristele ruoka tuoreella korianterilla.
    • Tarjotaan riisin tai keitetyn perunan kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry