Timjamiomenat

Timjamiomenat

Timjamiomenat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 3 dl vettä
  • 1.5 dl sokeria
  • nippu timjamia
  • 1 kg omenoita
  • 1 sitruuna
Vaikeusaste

Timjamiomenat ohje

    • Mittaa vesi, sokeri ja timjaminoksat (5 - 8 kpl) kattilaan ja kuumenna kiehumispisteeseen.
    • Huuhtele omenat, poista niistä siemenkodat ja leikkaa lohkoiksi.
    • Kuori ja lohko sitruuna.
    • Lisää omena- ja sitruunalohkot kiehuvaan, timjamilla maustettuun sokeriliemeen. Keitä 2 - 3 minuuttia.
    • Lado omenalohkot puhtaisiin lasitölkkeihin. Poista samalla kiehahtaneet timjaminoksat ja vaihda tuoreet yrtit tilalle. Kaada liemi päälle ja sulje tölkit.
    • Jäähdytä ja tarjoa timjamiomenia esimerkiksi naudan- tai sianliharuokien lisäkkeenä.
  1. Vinkki:
    Voit vaihtaa timjamin rosmariiniin. Rosmariiniomenat täydentävät loistavasti lammasruokia. Rosmariinia riittää 3 - 5 oksaa keitinveteen ja tölkkiin.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry