Savustetut punajuuret ja vuohenjuustokastike

Savustetut punajuuret ja vuohenjuustokastike

Savustetut punajuuret ja vuohenjuustokastike

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 5 keskikokoista punajuurta
  • 1 valkosipulinkynttä
  • 1 kasviksille tarkoitettu savustuspussi

Kastike

  • 1 dl ruokakermaa
  • 1 valkosipulinkynsi
  • rosmariininoksa
  • 150 g tuorevuohenjuustoa
Vaikeusaste

Savustetut punajuuret ja vuohenjuustokastike ohje

    • Pese punajuuret, poista niistä tyvi- ja juuriosat ja viipaloi vajaan sentin viipaleiksi. Kuori ja paloittele valkosipuli. Lisää kasvikset savustuspussiin ja sulje pakkaus pussin ohjeiden mukaisesti.
    • Kypsennä punajuuret kuten pussin pakkauksessa neuvotaan, ensin uunin kuumimmalla teholla 10 min, sitten 200 asteessa 20 min. Anna ainesten vetäytyä vielä 10 min ennen pussin avaamista. Vastaavasti savustuspussi sopii käytettäväksi myös grillissä.
    • Kastiketta varten mittaa kerma, hienonnettu valkosipuli ja rosmariini sekä vuohenjuusto korkeaan astiaan ja soseuta sauvasekoittimen avulla tasaiseksi.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry