Sieni-ruistoastit

Sieni-ruistoastit

Sieni-ruistoastit

Ainekset

4 henkilölle

1

Kastike

  • 1 kpl sipuli
  • 200 g herkku- tai siitakesieniä tai osterivinokkaita
  • 2 tl rypsiöljyä
  • 0.25 tl rouhittua mustapippuria
  • 0.25 tl suolaa
  • 100 g kevytsulatejuustoa (esim. yrtti)
  • (vettä)
  • 1 rkl tuoretta, hienonnettua kirveliä tai rakuunaa

Lisäksi

  • ruukkusalaattia
  • 8 kpl ruisvuokaleipäviipaletta
Vaikeusaste

Sieni-ruistoastit ohje

    • Hienonna sipuli ja viipaloi sienet. Ruskista sienet ja sipulikuutiot kevyesti öljytilkassa paistinpannulla. Mausta pippurilla ja suolalla.
    • Lisää joukkoon sulatejuusto nokareina. Kuumenna sekoittaen, kunnes juusto on sulanut ja sienimuhennos tasaista.
    • Lisää pannulle tarvittaessa tilkka vettä, jos muhennos tuntuu liian paksulta. Mausta lopuksi tuoreilla yrteillä.
    • Paloittele salaatti suupaloiksi ja jaa neljälle lautaselle. Paahda ruisleivät paahtimessa tai pannulla ilman rasvaa. Nosta neljä leipäviipaletta salaattisuikaleiden päälle lautasille.
    • Jaa sienimuhennos leipien päälle ja nosta loput leivät muhennoksen päälle. Koristele tuoreilla yrteillä ja tarjoa heti.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry