Sieni-purjolohi

Sieni-purjolohi

Sieni-purjolohi

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 600 g kirjolohifileetä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tuoretta tilliä
  • 200 g herkkusieniä
  • 2 pientä purjoa
  • tilkka rypsiöljyä
  • 1.5 dl ruokakermaa
Vaikeusaste

Sieni-purjolohi ohje

    • Aseta huuhtaistu ja pyyhitty kalafilee nahkapuoli alaspäin voideltuun uunivuokaan.
    • Mausta suolalla, mustapippurilla ja hienonnetulla tillillä.
    • Viipaloi sienet ja puolitetut purjot.
    • Kuumenna sieniviipaleita ja purjoa tilkassa öljytilkassa viitisen minuuttia.
    • Kaada joukkoon kerma ja hauduta muutama minuutti.
    • Levitä sieni-purjoseos kalafileen päälle ja kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
    • Tarjoa lohen kanssa keitinperunoita ja raikasta salaattia.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry