Siitake-focaccia

Siitake-focaccia

Siitake-focaccia

Ainekset

1 annosta

1

Taikina

  • 2 dl lämmintä vettä
  • 25 g hiivaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl sokeria tai hunajaa
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 dl rypsiöljyä

Täyte

  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 100 g siitakesieniä
  • 50 g mozzarellajuustoraastetta
  • tuoretta rosmariinia, timjamia tai oreganoa
Vaikeusaste

Siitake-focaccia ohje

    • Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri tai hunaja sekä vähin erin jauhot. Alusta taikina joustavaksi ja lisää lopuksi öljy.
    • Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.
    • Sekoita öljyyn hienonnettu valkosipuli, suolaa ja pippuria. Viipaloi sienet ja kääntele ne mausteöljyyn.
    • Vaivaa taikina jauhotetulla pöydällä ja jaa neljään osaan. Leivo soikioiksi leivinpaperin päälle, kahdelle pellille. Peitä ja anna kohota.
    • Painele leipästen pintaan peukalolla koloja ja ripottele päälle mozzarellaraastetta. Taputtele raaste kevyesti taikinan pintaan.
    • Painele sieniviipaleet leipästen päälle ja valuta mausteöljy tasaisesti mukaan. Lisää rosmariinin, timjamin tai oreganon lehtiä.
    • Paista focaccioita 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Tarjoa välittömästi esimerkiksi hyvän lihaliemen tai kasvissosekeiton kanssa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry