Helpot omenaleivokset

Helpot omenaleivokset

Helpot omenaleivokset

Ainekset

8 Serving(s)

1

Ohje

  • 2 levyä pakastettua torttu- tai voitaikinaa
  • 100 g maustamatonta tai sitruunatuorejuustoa
  • 0.5 dl omenasosetta
  • 0.5 tl kanelia
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • 4 omenaa
  • kanelia ja sokeria
Vaikeusaste

Helpot omenaleivokset ohje

    • Nosta taikinalevyt leivinpaperin päälle sulamaan noin 15 minuutiksi. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
    • Kaaviloi sulaneita levyjä hiukan ohuemmiksi ja leikkaa kumpikin levy neljään osaan. Levitä palat leivinpaperille ja nosta paperi uunipellille.
    • Pistele taikinapalat haarukalla reikiä täyteen, niin taikina ei pullistele liikaa uunissa kypsyessään.
    • Mausta tuorejuusto omenasoseella, kanelilla, vaniljasokerilla sekä mintulla ja jaa seos taikinapalojen keskelle.
    • Lohko omenat ja poista siemenkota. Viipaloi omenalohkot.
    • Tasoita täytettä hiukan ja levitä omenaviipaleita täytteen päälle. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeria.
    • Paista leivoksia uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes taikinareunat ja täyte ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä ennen tarjoamista.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry