Herukka-vadelmanektari

Herukka-vadelmanektari

Herukka-vadelmanektari

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 2 l punaherukoita
  • 2 dl (hunajaa)
  • 1 l punaherukoita
  • 1 l vadelmia
  • 8 dl vettä
  • 3 dl sokeria TAI
Vaikeusaste

Herukka-vadelmanektari ohje

    • Mittaa peratut marjat paksupohjaiseen, noin viiden litran kattilaan ja kaada päälle vesi.
    • Kuumenna kiehumispisteeseen, lisää sokeri tai hunaja ja siirrä kattila pois liedeltä. Soseuta seos tasaiseksi sauvasekoittimella.
    • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutta tai vettä.
    • Nektari sopii hyvin pakastettavaksi. Muistathan jättää tölkkeihin laajenemisvaran.
    • Jos tarjoat nektarin tervetulojuomana tai aterian alkuun, 1 - 1,5 dl henkeä kohden riittää hyvin. Voit lisätä jokaiseen lasiin jääkuution.
    • Valmista nektaria tulee noin 4 litraa.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry