Tapaskasvikset ja tsatsiki

Tapaskasvikset ja tsatsiki

Tapaskasvikset ja tsatsiki

Luokka: 
Välipalat, pienet syötävät, Kastikkeet ja marinadit, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Uuni- ja grilliruoat, Juurekset, Sienet, Vihanneshedelmät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Kastike

Vaikeusaste

Tapaskasvikset ja tsatsiki ohje

    • Kuumenna uuni 200 asteeseen.
    • Pese ja suikaloi porkkanat ja paprika sekä puolita puhdistetut herkkusienet. Siirrä kasvikset kulhoon.
    • Lisää kasvisten joukkoon öljy ja mausteet. Sekoita kahdella puuhaarukalla nostellen tai käsin.
    • Levitä ensin porkkanat tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle ja kypsennä 10 minuuttia. Lisää loput kasvikset ja jatka kypsennystä vielä 5 minuuttia.
  1. Tsatsiki:
    • Pese ja raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Siirrä kurkkuraaste valumaan siivilään ja paina kevyesti talouspaperin avulla enin neste pois.
    • Yhdistä kurkkuraaste jogurttiin ja mausta seos.
    • Tsatsiki toimii tapaskasvisten dippikastikkeena.
  2. Vinkki:
    Kokeile paahtaa samaan tapaan myös punajuuri- ja palsternakkasuikaleita sekä perunalohkoja. Tapaskasvisten kanssa voi tarjota myös uunissa alhaisella lämpötilalla (n.120 astetta) kuivattuja ruisleipiä, jotka on leikattu tikuiksi.
  3. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös