Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot

Täytetyt portobellot

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 8 kpl portobellosieniä
  • 1 kpl iso sipuli
  • 2 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 kpl punainen chili
  • 2 kpl porkkanaa
  • 1 ruukku(a) persiljaa
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 400 g kananpojanjauhelihaa
  • 1 rkl soijakastiketta
  • mustapippuria
  • 2 kpl munaa
  • 100 g juustoraastetta
Vaikeusaste

Täytetyt portobellot ohje

    • Poista sienistä jalat ja hienonna ne.
    • Hienonna sipulit ja chili. Raasta porkkanat. Hienonna persilja.
    • Kuumenna pannulla tilkka öljyä ja lisää pannulle jauheliha, sienihakkelus, sipulit, chili ja porkkanaraaste. Kypsennä sekoitellen.
    • Mausta soijakastikkeella, pippurilla ja persiljalla.
    • Erottele munien keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita keltuaiset täytteeseen.
    • Voitele uuninkestävä vuoka ja asettele siihen portobellojen lakit. Täytä sienet jauheliha-kasvisseoksella. Siirrä 200-asteiseen uuniin viideksi minuutiksi.
    • Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Kääntele joukkoon varovasti juustoraastetta ja nostele seos esipaistetuille sienille.
    • Kuorruta 250-asteisessa uunissa viisi minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry