Grillatut kala-kasvisvartaat

Grillatut kala-kasvisvartaat

Grillatut kala-kasvisvartaat

Luokka: 
Uuni- ja grilliruoat, Kala ja äyriäiset, Sienet, Vihanneshedelmät

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Lisäksi

Marinadiin

Vaikeusaste

Grillatut kala-kasvisvartaat ohje

    • Pane vartaat likoamaan kylmään veteen, jos käytät puisia vartaita. Märkinä ne eivät grillissä syty niin herkästi palamaan.
    • Leikkaa kalafileet sen kokoisiksi paloiksi, että pystyt pujottamaan ne vartaisiin. Pienen, ohuen fileen voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna palana, isosta haukifileestä saa säännöllisiä kuutioita.
    • Sekoita marinadin ainekset ja nosta kalapalat marinoitumaan muun valmistelun ajaksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi.
    • Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Halkaise herkkusienet, jos ne ovat kookkaita.
    • Pujota vartaisiin vuorotellen kalaa, kesäkurpitsaa, sieniä ja kokonaisia tomaatteja.
    • Grillaa vartaat miedohkolla lämmöllä. Sivele vartaisiin marinadia ja kääntele vartaita välillä.
  1. Vinkki:
    Voit kypsentää kala-kasvisvartaat myös leivinpaperin päällä pellillä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös