Grillatut kala-kasvisvartaat

Grillatut kala-kasvisvartaat

Grillatut kala-kasvisvartaat

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 800 g kalafileitä (ahventa, siikaa, kuhaa tai haukea)
  • 1 kesäkurpitsa
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • 12 kirsikkatomaattia

Lisäksi

  • 8 varrasta

Marinadiin

  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • 2 rkl omenaviinietikkaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • suolaa
  • pippuria
Vaikeusaste

Grillatut kala-kasvisvartaat ohje

    • Pane vartaat likoamaan kylmään veteen, jos käytät puisia vartaita. Märkinä ne eivät grillissä syty niin herkästi palamaan.
    • Leikkaa kalafileet sen kokoisiksi paloiksi, että pystyt pujottamaan ne vartaisiin. Pienen, ohuen fileen voi pujottaa kaksinkerroin taitettuna palana, isosta haukifileestä saa säännöllisiä kuutioita.
    • Sekoita marinadin ainekset ja nosta kalapalat marinoitumaan muun valmistelun ajaksi tai jääkaappiin pariksi tunniksi.
    • Leikkaa kesäkurpitsa reiluiksi kuutioiksi. Halkaise herkkusienet, jos ne ovat kookkaita.
    • Pujota vartaisiin vuorotellen kalaa, kesäkurpitsaa, sieniä ja kokonaisia tomaatteja.
    • Grillaa vartaat miedohkolla lämmöllä. Sivele vartaisiin marinadia ja kääntele vartaita välillä.
  1. Vinkki:
    Voit kypsentää kala-kasvisvartaat myös leivinpaperin päällä pellillä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuutin ajan.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry