Makkararuukku

Makkararuukku

Makkararuukku

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 kpl lenkkimakkara
  • 2 kpl sipulia
  • 2 dl kypsiä papuja (ruskeita, valkoisia tms.)
  • 1 dl hillosipuleita
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 0.5 dl HP -kastiketta
  • 3 kpl valkosipulinkynttä
  • 0.5 tl rouhittuja viherpippureita
  • 0.5 tl salviaa
Vaikeusaste

Makkararuukku ohje

    • Leikkaa lenkkimakkara viipaleiksi ja sipulit lohkoiksi. Jaa makkara, sipulit, pavut ja hillosipulit neljään uuninkestävään, voideltuun annosvuokaan.
    • Mausta tomaattimurska HP-kastikkeella, hienonnetulla valkosipulilla, viherpippureilla ja salvialla ja jaa vuokiin.
    • Peitä vuoat alumiinifoliolla ja siirrä uuniin 175 asteeseen 45 minuutiksi. Voit kypsentää ohessa perunoita puolikkaina tai lohkoina. Nauti makkararuukku sellaisenaan tai uuniperunoiden kanssa. Raikas salaatti sopii oheen.
  1. Tämän ruokaohjeen on laatinut Kaarina Roininen.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry