Hapatetut vahapavut

Hapatetut vahapavut

Hapatetut vahapavut

1 annos = 10 l ruukku

Ainekset

1 annosta

1

Ohje

  • 6.5 kg perattuja, tuoreita vahapapuja
  • 2 sipulia
  • kynteliä
  • 15 g suolaa papukiloa kohti
  • 2.5 dl heraa
Vaikeusaste

Hapatetut vahapavut ohje

    • Keitä papuja 5 - 10 minuuttia miedosti suolatussa vedessä. Korjuutuoreita papuja ei tarvitse keittää kuin muutama minuutti, varastoituja papuja kauemmin.
    • Levitä paput puhtaalle pyyheliinalle jäähtymään. Tarvittaessa keitä papuja erä kerrallaan samassa vedessä.
    • Lado pavut mausteiden kanssa kerroksittain käymisruukkuun. Lisää vettä. Käytä myös papujen keitinvesi hyväksi. Nesteen on peitettävä painolevyt.
    • Hapata papuja 8 - 10 päivää huoneenlämmössä (18 - 20 asteessa). Siirrä ne sen jälkeen jääkaappiin. Kolmen viikon jälkeen pavut ovat valmiit.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry