Linssi-porkkanasosekeitto

Linssi-porkkanasosekeitto

Linssi-porkkanasosekeitto

Ainekset

6 henkilölle

1

Ohje

  • 500 g porkkanoita
  • pala juuriselleriä
  • 1 sipuli
  • 0.5 chiliä
  • 2 dl punaisia linssejä
  • 500 g tomaatteja
  • 3 rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl fariini- tai ruokosokeria
  • 7.5 dl kasvislientä
  • 1 tl korianterinsiemeniä
  • 1 tl juustokuminaa eli jeeraa
  • 3 rkl limetin (tai sitruunan) mehua
  • 2 dl ruokakermaa
  • 0.25 tl suolaa
  • 0.25 tl mustapippurirouhetta

Lisäksi

  • tuoretta korianteria pinnalle
Vaikeusaste

Linssi-porkkanasosekeitto ohje

    • Kuori ja paloittele porkkanat ja selleripala. Huuhtele linssit siivilässä. Lohko tomaatit ja hienonna sipuli ja chili.
    • Kuumenna tilavan kattilan pohjalla tilkka öljyä ja lisää juurespalat, sipuli ja chili. Kuumenna sekoittaen ja lisää linssit ja tomaatit (tai tomaattimurska).
    • Kaada kattilaan kasvisliemi. Mausta korianterinsiemenillä ja jeeralla sekä sokerilla. Keitä noin 20 minuuttia.
    • Soseuta sauvasekoittimella.
    • Puserra sosekeittoon sitrusmehua ja lisää kerma. Kuumenna kiehumispisteeseen ja mausta keitto ripauksella suolaa ja pippuria. Tarkista maku.
    • Tarjoa keiton pinnalla tuoretta, hienonnettua korianteria.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry