Kesäkeitto

Kesäkeitto

Kesäkeitto

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

  • 1 nippu porkkanoita
  • 8 varhaisperunaa
  • 6 dl vettä
  • 1 pieni kukkakaali
  • 2 pientä nippusipulia varsineen
  • 1 dl tuoreita pinaatinlehtiä
  • 2 dl tuoreita herneitä tai sokeriherneen palkoja
  • suolaa
  • pippuria
  • ripaus sokeria
  • 5 dl maitoa
  • 50 g sulatejuustoa
  • persiljaa ja/tai tilliä
Vaikeusaste

Kesäkeitto ohje

    • Raaputa porkkanat ja pestyt perunat. Viipaloi porkkanat ja lohko perunat ja lisää kiehuvaan, suolalla maustettuun veteen.
    • Lohko joukkoon kukkakaali. Vettä tarvitsee olla vain peitoksi asti. Keitä, kunnes perunat ja kasvikset ovat napakan kypsiä.
    • Viipaloi sipulit varsineen. Huuhtele ja suikaloi pinaatinlehdet.
    • Lisää kattilaan sipulit, pinaatinlehdet ja herneet. Kaada joukkoon maito ja kuumenna kiehumispisteeseen.
    • Murusta liemeen sulatejuusto nokareina. Mausta kevyesti pippurilla ja sokerilla.
    • Kuumenna keitto sekoitellen, jotta juusto sulaa liemeen tasaisesti.
    • Ripota keiton pinnalle yrttejä. Tarkista maku ja tarjoa lisäksi ruisleipää.
  1. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry