Ainekset
1 annosta
1Ohje
- 6.5 kg perattuja, tuoreita vahapapuja
- 2 sipulia
- kynteliä
- 15 g suolaa papukiloa kohti
- 2.5 dl heraa
Vaikeusaste
Hapatetut vahapavut ohje
- Keitä papuja 5 - 10 minuuttia miedosti suolatussa vedessä. Korjuutuoreita papuja ei tarvitse keittää kuin muutama minuutti, varastoituja papuja kauemmin.
- Levitä paput puhtaalle pyyheliinalle jäähtymään. Tarvittaessa keitä papuja erä kerrallaan samassa vedessä.
- Lado pavut mausteiden kanssa kerroksittain käymisruukkuun. Lisää vettä. Käytä myös papujen keitinvesi hyväksi. Nesteen on peitettävä painolevyt.
- Hapata papuja 8 - 10 päivää huoneenlämmössä (18 - 20 asteessa). Siirrä ne sen jälkeen jääkaappiin. Kolmen viikon jälkeen pavut ovat valmiit.
- Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry