Chilisuklaa-perunaleivokset

Chilisuklaa-perunaleivokset

Chilisuklaa-perunaleivokset

Luokka: 
Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset, Peruna, muut tärkkelyskasvit

Ainekset

4 henkilölle

1

Ohje

Lisäksi

Vaikeusaste

Chilisuklaa-perunaleivokset ohje

    • Kuori keitetyt, kylmät perunat ja raasta ne hienolla terällä. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita joukkoon perunaraaste ja siirappi.
    • Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina voideltuun ja korppujauhotettuun, suorakaiteen muotoiseen, kooltaan noin 20 x 30 cm:n vuokaan.
    • Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 25 minuuttia. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää ranskankerma . Sekoita voimakkaasti, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää.
    • Levitä suklaaseos jäähtyneen levyn pinnalle. Ripota päälle mantelirouhetta.
    • Siirrä kuorrutettu kakkulevy mielellään jääkaappiin ennen kuin leikkaat sen annospaloiksi.
  1. Vinkki:
    Taikinamäärä on sopiva myös irto- ja/tai tasapohjaiseen kakkuvuokaan.
  2. Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry


Ylös