Hae reseptiä

24 h -salaatti

Annosmäärä
Ohje
  • 600 g lantturaastetta
  • 2 raastettua porkkanaa
  • 1 vihreä chili
  • 2 lehtisellerin vartta
  • 1 sipuli
Marinadiin
  • 0.5 dl sokeria
  • 0.5 dl omena- tai valkoviinietikkaa
  • 0.5 tl sinappijauhetta
  • mustapippuria, suolaa
  • Huuhtele ja puolita chili. Poista sisäseinämät ja siemenet ja hienonna veitsellä.
  • Huuhtele ja leikkaa lehtiselleri ohuiksi viipaleiksi.
  • Kuori sipuli, puolita ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
  • Sekoita marinadin ainekset pieneen, kannelliseen lasitölkkiin ja ravista sekaisin.
  • Yhdistä kulhoon juuresraasteet, hienonnettu chili sekä sipuli- ja lehtiselleriviipaleet. Kaada joukkoon marinadi ja nostele kahdella haarukalla niin, että marinadi levittyy hyvin.
  • Anna salaatin marinoitua jääkaapissa vuorokauden ajan. Tarjoa liha- tai makkararuokien lisäkkeenä.
  • Huom. Salaatti säilyy jääkaapissa hyvänä 1– 2 viikkoa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Salaatit ja marinoidut kasvikset, raasteet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät