Piparjuurikurkut
Annosmäärä
Ohje
- 4 cm:n pätkä piparjuurta
- 1.5 dl vettä
- 0.5 dl väkiviinaetikkaa
- 1 dl sokeria
- 2 punasipulia
- 1 kasvihuonekurkku
- Kuori piparjuuren pala ja leikkaa ohuiksi lastuiksi.
- Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri ja piparjuuri.
- Kuori punasipulit ja leikkaa viipaleiksi. Lisää sipulit etikkaliemeen ja anna liemen jäähtyä.
- Leikkaa kurkku ohuehkoiksi viipaleiksi ja siirrä lasitölkkiin. Kaada etikkaliemi päälle.
- Anna piparjuurikurkkujen vetäytyä jääkaapissa parin tunnin ajan tai seuraavaan päivään.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät