Hae reseptiä

Piparjuurikurkut

Annosmäärä
Ohje
  • 4 cm:n pätkä piparjuurta
  • 1.5 dl vettä
  • 0.5 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 punasipulia
  • 1 kasvihuonekurkku
  • Kuori piparjuuren pala ja leikkaa ohuiksi lastuiksi.
  • Kiehauta kattilassa vesi, etikka, sokeri ja piparjuuri.
  • Kuori punasipulit ja leikkaa viipaleiksi. Lisää sipulit etikkaliemeen ja anna liemen jäähtyä.
  • Leikkaa kurkku ohuehkoiksi viipaleiksi ja siirrä lasitölkkiin. Kaada etikkaliemi päälle.
  • Anna piparjuurikurkkujen vetäytyä jääkaapissa parin tunnin ajan tai seuraavaan päivään.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Juurekset, Kylmät lisäkeruoat, Säilöntäohjeet, Vegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät