Omena-sipulimarmeladi
Annosmäärä
Ohje
- 600 g omenakuutioita
- 400 g sipuli- tai punasipulikuutioita
- 1 dl valkoviiniä tai vettä
- 2 sitruunan mehu ja raastettu kuori
- 1 pkt hillo-marmeladisokeria
- Pane omena- ja sipulikuutiot, neste, sitruunan mehu ja kuoriraaste kattilaan.
- Keitä 10 – 15 minuuttia silloin tällöin sekoittaen.
- Sekoita hillo-marmeladisokeri joukkoon, kuumenna uudelleen kiehuvaksi ja keitä 3 – 5 minuuttia. Jäähdytä noin 15 minuuttia, sekoita välillä. Kuori vaahto pinnalta tarvittaessa.
- Kaada puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
- Tarjoa liharuokien tai riista- tai maksapateen kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka:
Hedelmät, Kylmät lisäkeruoat, Säilöntäohjeet, Sipulit, Vegetaariset ohjeet