Luumu-omenachutney
Annosmäärä
Ohje
- 0.5 kg tuoreita luumuja
- 0.5 kg omenoita
- 2 sipulia
- (3 valkosipulinkynttä)
- 1 cm:n pala tuoretta inkivääriä
- 2 dl rusinoita
- 2 dl fariini- tai tummaa muscovadosokeria
- 4 dl hunaja-omenaviinietikkaa
- 0.5 tl suolaa
- 1 kanelitanko
- 3 mausteneilikkaa
- 1 pieni rosmariininoksa
- Halkaise luumut ja poista kivet.
- Leikkaa luumunpuolikkaat vielä kerran puoliksi ja laita kattilaan.
- Lohko omenat ja poista siemenkodat. Leikkaa omenat kuutioiksi.
- Kuori sipulit (sekä valkosipulit) ja hienonna sipulit.
- Kuori inkivääripala ja raasta hienoksi.
- Laita kaikki chutneyn ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna seos kiehuvaksi koko ajan sekoittaen.
- Keitä chutneya noin tunnin verran miedolla lämmöllä kannen alla. Sekoita silloin tällöin.
- Poista kanelitanko, mausteneilikat ja rosmariininoksa.
- Jaa kuuma chutney kuumennettuihin, pieniin purkkeihin ja sulje puhtaalla kannella.
- Anna jäähtyä, vie viileään ja anna maustua viileässä paikassa vähintään 2 kk.
- Tarjoa chutney broileri- tai kalkkunaruoan seurana tai possupaistin lisäkkeenä.
- Kokeile chutneya myös vuohenjuuston tai brien kanssa.
Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry
Luokka: