Hae reseptiä

Helppo omenapiirakka

Annosmäärä
Ohje
  • 2 dl sokeria
  • 1 l pieniä omanakuutioita
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl kardemummaa
  • 2 dl piimää
  • 2 dl pullomargariinia
Lisäksi
  • 2 dl pullomargariinia
  • 3 dl fariinisokeria
  • 2 dl kauraleseitä
  • 4 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl kanelia
  • 2 tl vanilliinisokeria
  • Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää joukkoon piimä ja rasva. Sekoita taikinaa vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Levitä taikina reunalliselle uunipannulle leivinpaperin päälle.
  • Ripottele taikinan päälle omenakuutiot.
  • Sekoita rasvaan muut pinnalle tulevat aineet. Ripottele seos omenakuutioiden päälle.
  • Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa uunin alimmalla ritilätasolla 20 – 25 minuuttia.

Vinkki:
Jos haluat leipoa piirakan pyöreään piirasvuokaan, käytä silloin vain puolet ohjeen ainemääristä. Uunin lämpötila ja aika ovat samat kuin pellin kokoisessa piirakassa.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Makeat leivonnaiset