Hae reseptiä

Kirpeä kukkakaali

Annosmäärä
Ohje
  • 1 kukkakaali (à 400g)
  • vettä keittämiseen
Kastike
  • 1 dl punaviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
  • Irrottele kukkakaalista kukinnot. Lisää kukkakaali kiehuvaan veteen ja
  • keitä noin 2 minuuttia. Huuhtele kylmällä vedellä ja anna valua lävikössä.
  • Mittaa kattilaan muut liemen aineet paitsi minttu. Anna liemen kiehahtaa.
  • Lado kukkakaalin kukinnot kerroksittain silputun mintun kanssa tarjoiluastiaan. Voit painella kukkakaalin tiiviisti astiaan.
  • Kaada päälle lämmin liemi ja anna jäähtyä. Siirrä astia kylmään.
  • Kun kukkakaali on jääkaappikylmää, se on valmista tarjottavaksi.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Kaalit, Kylmät lisäkeruoat, Vegetaariset ohjeet