Hae reseptiä

Kurkku-avokadokeitto

Kurkku-avokadokeitto
Annosmäärä
Ohje
  • 1 kurkku (à 400g)
  • 2 kypsää avokadoa
  • 0.5 purjoa
  • 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 5 dl vettä
  • 1.5 rkl kasvisfondia
  • mustapippuria myllystä
  • 1 dl ruokakermaa
  • 2 rkl tuoretta, hienonnettua sitruunamelissaa tai minttua
  • (ripaus suolaa tai pieni pala sinihomejuustoa murusina)
Lisäksi
  • pinnalle tuoreita herneenversoja tai ituja tai yrtinoksia
  • Halkaise huuhdottu kurkku pitkittäin, leikkaa neljään osaan ja edelleen paloiksi.
  • Puolita avokadot, poista siemenet, kuori ja paloittele. Viipaloi huuhdottu purjosipulin puolikas.
  • Kuumenna paksupohjaisessa kattilassa tilkka öljyä ja kuullota ensin purjoviipaleita ja sitten kurkkupaloja muutaman minuutin ajan. Lisää avokadopalaset, vesi ja kasvisfondi. Keitä viitisen minuuttia.
  • Soseuta keitto sauvasekoittimella ja mausta mustapippurilla. Lisää kerma, kuumenna ja mausta vielä lopuksi tuoreyrtillä.
  • Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sinihomejuustomurusia. Annostele ja korista keitot herneenversoin, iduin tai yrtinoksin.

Vinkki: Voit tarjota lisänä pieniä ruisleipäsiä, jotka on päällystetty kypsillä perunaviipaleilla ja savukalalla tai mädillä.

Ohje: Kotimaiset Kasvikset ry

Luokka:

Hedelmät, Keitot, Lakto-ovovegetaariset ohjeet, Vihanneshedelmät